tisdag 19 januari 2016

Hos mej är det inte perfekt

Jag är med i några graviditets grupper på facebook och i en kom frågan upp "Hur ofta städar ni och vad gör ni då"
Alla hade långa listor på vad de gör varje dag och det kändes som att alla var grymt organiserade och att det måste glänsa och lukta städmedel överallt. Jag la upp en bild på mitt odiskade kök haha.
Jag älskar när det är rent och fint men inte så pass att jag väljer att prioritera det framför andra saker som jag älskar mer. Det ligger helt enkelt inte för mej att hela tiden städa och plocka. jag tvättar varje dag, diskar en gång om dagen men oftast så äter alla i familjen olika tider så det kommer ett nytt berg snabbt haha. Sopar gör jag varje dag och skurar kanske en gång i veckan. Barnen fixar sina egna rum och jag inte känner mej extra huslig och vill sortera och rensa då händer det att jag städar åt dem.
Hur hinner alla ha helt fläckfria hem? Jag fattar inte! Om jag har en stund över vill jag hellre måla en tavla än att städa liksom...
Så här såg vårat köksbord ut när jag gick hemmifrån idag. Kombinerat lego/bok och sy hörna.
Jag känner mej helt ok med detta ändå jag :)
Här är disken Inte så vackert men valet stod i morse mella att diska disken eller att dricka te en stund i tystnad lugn och ro, valet var enkelt ;)
Om någon har nått tips på hur ni enkelt fixar och städar utan att det tar för mkt energi och tis så hit me!

2 kommentarer:

  1. Hej! Först av allt; vad kul att jag hittade till din blogg, här finns massor jag vill läsa :)

    Jag har också tänkt precis som du att jag hellre lägger tid på andra saker än att städa och att det inte gör något om det är lite stökigt, men så någon vecka innan jul hände något. Vi hade för en gångs skulle väldigt fint och städat hemma (med våra mått mätt) och vi bestämde oss för att försöka hålla det så. Och banne mig, vi har gjort det! Vi har det ju verkligen inte så städat som många andra, men undanplockat med var sak på sin plats och inte dammigt. Det är stort för att vara oss ;) Och jag märker att jag mår bättre, känner mig lugnare när det inte är rörigt omkring mig, det får jag lov att erkänna. Det enda som funkat för mig är att bestämma mig för att plocka undan allt som tar mindre än en minut i samma ögonblick som jag ser det. Och då blir det lättare att göra något mer, som att diska eller dammtorka där det behövs, om allt annat är undanplockat. Sååå tråkigt egentligen, men så skönt också :)
    Ha det gott!
    Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elin kul att du hittade hit :)
      Jag fattar precis vad du menar. När det väl är städat och fint så är det skönt det är mest det att det inte går ihop med familjens liv haha. Vi har liksom en rytm med städat, saker farmme, totalt kaos och sen börjar det om haha.
      Ha det gott

      Radera